Communicatie en marketing

Marketing kent vele facetten. Het heeft betrekking op alle activiteiten die een bedrijf uitvoert met als doel om de omzet van het bedrijf te verhogen. Als je als ondernemer een goed marketingbeleid wilt voeren is het belangrijk om een missie en een visie te hebben, en daarop gebaseerd een strategie op te stellen. Een goed klantcontact kan hierbij een belangrijk onderdeel zijn.

Het klantcontact

Een goed klantcontact kun je bereiken door op de werkplek alle zaken op orde te hebben. Bijvoorbeeld door met een overzichtelijk CRM-systeem van https://www.lime-technologies.nl te werken. Hierin kun je al je contacten verzamelen, maar ook de geschiedenis van de klant, taken, verkoopkansen en nog allerlei andere zaken die de dagelijkse werkzaamheden vereenvoudigen. Het creëert een overzichtelijk totaalbeeld van de klant, wat handig werken is voor de werknemer die met de klant aan de slag gaat. Ook voor de klant zelf is het prettig als het contact met het bedrijf soepel verloopt.

Moderne communicatiemiddelen

Zo komen we automatisch op de communicatie met de klant. Er is niets frustrerender voor een (potentiële) klant als vragen moeizaam beantwoord worden of als er lang op een antwoord moet worden gewacht. Zeker in een tijd waarin mensen gewend zijn om via communicatieplatformen zoals WhatsApp, Slack en Telegram te communiceren.

Deze platforms kunnen ook in het bedrijfsleven een goed communicatiemiddel zijn. Net zoals de mogelijkheid om live met de klant te chatten. Het zakelijk gebruik van directe communicatieplatformen is interessant op het gebied van klantenservice én marketing.

Klantenservice

Een makkelijke manier voor de klant om in contact te komen met het bedrijf. Daarbij kun je als werknemer van het bedrijf makkelijk het overzicht van het gesprek bewaren omdat je eerdere berichten terug kunt scrollen. Een dergelijke manier van contact bieden geeft een stukje extra service, waar de klant vaak erg blij mee is.

Marketing

Het voordeel van deze platformen is dat het twee kanten opwerkt. Bijvoorbeeld via WhatsApp of Telegram kan de klant het bedrijf benaderen, maar ook andersom. Nieuwe producten of diensten of een wijziging in de openingstijden kunnen onder de aandacht worden gebracht. Pas wel op dat je nooit ongevraagd de klant bombardeert met ongewenste berichten.

kheera