Online marketing van vloerkleden

Als je in de tapijthandel zit en je verkoopt je producten online, dan kan dat een nieuwe tak van sport voor je zijn. Klanten kunnen jouw winkel niet fysiek bezoeken en zelf kijken en voelen hoe fijn jouw vloerkleden zijn. De volgende tips voor online marketing kunnen je helpen om meer klanten naar je webwinkel toe te trekken en ze over te halen om een bestelling te doen.

Gebruik remarketing

Via slimme algoritmes kunnen bezoekers van jouw webshop herinnerd worden aan de tapijten die ze daar bekeken hebben. Als ze vandaag lang op een bepaalde product pagina hebben doorgebracht, dan zien ze morgen een advertentie voor dat vloerkleed 300×400 in de zijbalk van hun browser. Uit onderzoek blijkt dat dit een zeer effectieve methode is om (alsnog) een sale te genereren. Er zijn verschillende aanbieders van dit soort marketing.

Vraag om reviews en foto’s

Dat jij jouw vloerkleden zelf helemaal het einde vindt, dat gelooft de klant wel. Maar dat andere mensen ook heel tevreden zijn met hun nieuwe vloerkleed 300×400, dat maakt pas echt indruk. Zorg dus dat de kopers van jouw tapijten een review op je website of social media-pagina zetten, als het kan met een foto erbij. Je kunt ze daarvoor eventueel ook een beloning aanbieding, zoals korting op hun volgende aankoop of de kans om een waardebon te winnen. Verschillende plug-ins voor bekende websitesystemen zoals WordPress maken dit mogelijk.

Hoe meer product info, hoe beter

Online is er een grote keuze uit vloerkleden, dus waarom zou een klant dat vloerkleed 300×400 bij jou afrekenen in plaats van bij de concurrent? Eén manier om een competitief voordeel te krijgen is door de product info van elk vloerkleed tot in de puntjes te verzorgen. Tik de basisgegevens zoals formaat, gewicht, kleur, ontwerper en levertijd netjes in. Huur een tekstschrijver om een verhaaltje te tikken over dat het kleed gemaakt is van de zachtste, meest duurzame combinatie van vezels en met welke zorg het gefabriceerd wordt. Laat de foto’s van je producten tot slot maken door een fotograaf met ervaring, zodat de weelderige luxe van je hoogpolige tapijten perfect weergegeven wordt.

Bind je klanten aan je

Er zijn verschillende manieren om een nauwere band met de klanten van je webshop aan te gaan. Snel en uitgebreid reageren op hun e-mail en op hun berichtjes op Facebook is daar één manier voor. Een chatfunctie in je webwinkel integreren waarmee je ze persoonlijk advies over een vloerkleed 300×400 kunt geven wordt eveneens erg gewaardeerd door consumenten. Vergeet bovendien niet om terugkerende klanten te belonen voor hun trouwe klandizie. Stuur ze bijvoorbeeld een kortingsvoucher, een persoonlijk berichtje of een gratis tapijtreiniger. Daardoor ben je opeens geen gezichtsloos bedrijf meer, maar een gewaardeerde leverancier.

kheera