Vertegenwoordigers zijn een visitekaartje van je bedrijf

Er zijn veel bedrijven die vertegenwoordigers in dienst hebben om hun producten aan de man te brengen en om de relaties warm te houden. De vertegenwoordiger speelt bij deze bedrijven een belangrijke rol in de marketing. Hij of zij is namelijk degene die direct contact maakt met de potentiële klant. Daarvoor zijn erg goede vaardigheden op het gebied van communicatie nodig. Bovendien is de vertegenwoordiger bij uitstek een informatiebron om te gebruiken bij een marktonderzoek. omdat deze gerichte vragen kan stellen aan de potentiële klanten.

Om indruk met het product te maken is het nodig om als vertegenwoordiger zelf een correcte indruk te maken. De algehele eerste indruk van een vertegenwoordiger is daarom van onschatbare waarde. De uitstraling en de kleding spelen daarbij regelmatig een doorslaggevende rol.

Gepaste kleding voor vertegenwoordigers

Wat gepaste kleding voor een vertegenwoordiger is, hangt voor een deel af van de sector waarin het product verkocht wordt, maar de norm is nette zakelijke kleding. Voor mannelijke vertegenwoordigers is een goed zittend pak al snel gepaste kleding, al kan dit voor sommige klanten tegenwoordig wat overdreven aanvoelen. Voor vrouwelijke vertegenwoordigers zijn er meer mogelijkheden, wat het gelijktijdig lastiger maakt om te bepalen welke kleding het beste is om aan te doen.

De periode dat zakelijke vrouwen per definitie een mantelpakje droegen is verleden tijd. Hun kleding dient wel elegant en zakelijk te zijn. Er is een breed scala aan broeken, rokken, jurken en bovenkleding dat aan deze eis voldoet. Een zakenvrouw mag er best vrouwelijk uitzien, maar ook weer niet te sexy. Dan is de kans groot dat ze minder serieus wordt genomen, of dat mensen zo afgeleid worden door haar verschijning dat er niet meer echt geluisterd wordt naar het verkooppraatje. Het is daarom essentieel om kleding te zien als onderdeel van de verkooptechniek.

Als werkgever is het verstandig om deze factor mee te nemen tijdens werkoverleg met vertegenwoordigers. Wanneer je wilt dat je vertegenwoordigers in hele speciale kleding werken, dan is een toelage voor bedrijfskleding een manier om invloed uit te oefenen op de outfits.

kheera