Wat kan een copywriter voor je bedrijf doen?

Een copywriter is iemand die teksten schrijft, meestal voor websites. Zo’n persoon kan je bedrijf promoten en de interesse van jouw doelgroep wekken – of je nou een “echt” bedrijf of een webwinkel hebt. Lees hier wat voor nut het heeft om een copywriter teksten voor je te laten schrijven.

Hij weet hoe je een doelgroep bereikt met een tekst

Een copywriter kan de toon en inhoud (“tone of voice”) van zijn teksten aanpassen op de potentiële klanten van jouw onderneming. Een goede copywriter weet welke woorden en informatie hij moet gebruiken om een tekst leesbaar te maken voor een bepaalde doelgroep.

Hij weet hoe je klanten over de streep trekt

Als klanten interesse hebben in een bepaald product, dan willen ze meer weten over de voordelen en de nadelen ervan. Een ervaren copywriter legt beknopt en helder uit hoe de klant voordeel gaat hebben van zijn aankoop

Voorbeeld: teksten voor een website van telefoon hoesjes

Op de link zie je een website waar je eersteklas telefoon hoesjes kan kopen. De copywriters van deze website proberen zo goed mogelijk de pluspunten van deze hoesjes te benadrukken. Ze leggen uit dat de hoesjes sterk zijn, goed bestand zijn tegen krassen, en voor welke modellen smartphones ze te gebruiken zijn. Ook vertellen ze wat de inspiratie voor elk design is, en wijzen ze de bezoekers op de kleine, mooie details van de telefoonhoesjes. Zo is de bezoeker op de hoogte van alle ‘unique selling points’ en raakt hij enthousiast over de aankoop van zo’n mooi hoesje!

Hij weet hoe hij je website hoog in de zoekmachines krijgt

Hoe hoger in Google jouw bedrijf komt te staan, hoe meer klanten op je website zullen klikken. Een copywriter heeft verstand van SEO (Search Engine Optimisation), de trukendoos die jouw Google-positie verbetert.

Hij kan een marketingcampagne voor je plannen en uitvoeren

Om je nieuwe bedrijf in de schijnwerpers te krijgen, kan je een copywriter inhuren met verstand van marketingcampagnes. Hij of zij ontwerpt dan een aantal stukken content die stuk voor stuk uitgebracht worden. Hij weet ook via welke kanalen (social media, betaalde online advertenties, gastblogs) jouw doelgroep te bereiken is. Zo kan niemand jouw onderneming over het hoofd zien!

kheera