Marketingstrategie voor lifestylewebsite

Het zijn onstuimige tijden geweest voor ondernemers, en hoewel de meesten erg last hadden van de coronacrisis is het niet voor iedereen een nadeel geweest. Zoals bijvoorbeeld voor https://www.bga.nl/, waar ze allerhande posters en fotolijsten verkopen. In een tijd waarin de meeste Nederlanders in eigen land besluiten te blijven aankomende zomer zal het voor veel mensen ook een periode zijn om terug te blikken op afgelopen vakanties, en daar wellicht een mooie fotolijst en/of poster voor willen bestellen. Het is namelijk al bewezen dat veel Nederlanders geld besparen door hun geannuleerde vakantie, en er dus meer materiële spullen aangeschaft zullen worden. In dit artikel gaan we in op een vernieuwde marketingstrategie om in te spelen op deze nieuwe situatie.

Verbeterde marketingstrategie

Bij marketing draait het erom een specifieke situatie in de gaten te houden, namelijk vraag en aanbod. In dit geval komt de vraag vanuit een brede doelgroep, namelijk alle mensen die hun mooiste momenten vast willen leggen in een fotolijst. Door de coronacrisis zijn er unieke situaties ontstaan die er om vragen uniek vastgelegd te worden, zoals (k)raamvisites, bruiloften met anderhalve meter of portretten gemaakt van een afstand. Voor veel mensen was dit namelijk niet alleen een nare periode maar ook een tijd van stilstaan en meer tijd voor elkaar.

Maar hoe kunnen nieuwe potentiële klanten bereikt worden? Ten eerste is het belangrijk uit te zoeken welke doelgroep er aangesproken kan worden. In de coronacrisis is er bijvoorbeeld berekend dat er over een paar maanden veel meer baby’s geboren zullen worden. Hier ligt een eerste kans door stellen online te bereiken zodat zij hun bijzondere momenten in kunnen lijsten.

Een tweede optie zou bijvoorbeeld zijn om een samenwerking te hebben met een fotograaf, waarbij de consument de keuze zou hebben om hun foto’s in een mooie fotolijst te kopen of als poster af te laten drukken. Deze samenwerking zou voor de brede doelgroep een goede optie zijn.

kheera