Wat kan een web developer voor je bedrijf doen?

Elke ondernemer heeft een website nodig die het verhaal van zijn bedrijf vertelt. Omdat de meeste klanten nu naar producten en diensten zoeken via internet, is het belangrijker dan ooit dat een website tot in de details uitgedacht is. Een website moet snel laden, de juiste sfeer uitstralen, en de bezoeker onmiddellijk de gezochte informatie en producten tonen. Een slimme ondernemer zet voor dit onderdeel van zijn marketingmix dan ook een professionele web developer in. Lees hier waar deze specialist rekening mee houdt om de perfecte website voor jouw zaak te maken.

Een flexibele en toegankelijke website

Sinds een paar jaar heeft bijna iedereen een mobiel apparaat in zijn bezit. Dat betekent dat het even waarschijnlijk is dat jouw site gevonden wordt via een iPad, een smartphone of via een pc. Omdat mobiele apparaten kleine schermpjes hebben moet de website in veel verschillende formaten getoond kunnen worden. Een web developer houdt daar rekening mee en creëert verschillende varianten van de website, zodat die er op elk scherm uitstekend uitziet. Op kleine schermpjes vallen de onderdelen van de website anders onder elkaar dan op een groot desktopscherm. Ook de lettertypes zijn groter, en de gehele website wordt netjes gecentreerd. Zo voorkom je dat klanten afhaken omdat ze jouw website niet konden lezen op hun mobiel. Moderne website hebben ook een korte laadtijd en een soepel afrekenproces. Daarmee voorkom je dat ongeduldige klanten die te lang moeten wachten zullen afhaken.

Elk bedrijf een eigen uitstraling, ook online

Het is niet zo dat elk ontwerp voor een website “wel prima” is voor jouw zaak. De sfeer en stijlelementen moeten direct dat gevoel oproepen dat bij jouw onderneming past. Een natuurvoedingswinkel heeft een heel andere look nodig voor zijn website dan een bouwbedrijf. En een advocatenkantoor mag online niet verward kunnen worden met een kindermodewinkel zoals kidsbrandstore.nl. Een web developer kiest een design en een opmaak die recht doet aan welke onderneming dan ook. Dit is tegenwoordig veel gemakkelijker dan vroeger, omdat er veel verschillende sjablonen (die thema’s worden genoemd) voor webdesign beschikbaar zijn. Daarmee kan een website snel en betaalbaar een sterk basisdesign krijgen.

Eenvoudig te bedienen, ook voor digibeten

Vroeger was het onderhoud van een website een zaak van een specialist, de webmaster. Websites van tegenwoordig zijn bijna altijd uitgerust met een content management systeem, een programma om zelf de inhoud ervan te kunnen aanpassen. Zo kunnen jij en je medewerkers gemakkelijk producten en blogberichten toevoegen, voorraadbeheer uitvoeren, en de status van elke bestelling nagaan. Ook ondernemers die digitaal niet zo vaardig zijn kunnen meestal prima met deze programma’s uit de voeten.

Goed vindbaar voor klanten en prospects

Ten slotte zijn websites van een professionele web developer goed vindbaar in de zoekmachines. De web developer kan de vindbaarheid van jouw bedrijf online verbeteren door zoekwoordenonderzoek uit te voeren en door landingspagina’s aan te maken. Als je zelf dan nog de content op je website optimaliseert, dan heb je een uitstekende concurrentiepositie. Hierdoor zullen mensen als eerste bij jouw website uitkomen als ze online zoeken naar een product of dienst.

kheera